Кокошков је изабрао тим за Србију, али шта је план за Турску?

Кошаркашки клуб Фенербахче кога са клупе предводи селектор Србије, Игор Кокошков, жели да што пре ојача свој ростер како би спреман ушао у припреме за наредну сезону.
Sputnik
Кокошков није имао никаквих проблема да изабере играче на које ће рачунати за квалификације за Олимпијске игре у Београду, пошто је саставио списак од 25 имена који тешко да је могао да буде бољи.
Бес пораженог тренера: Не занима ме казна, Евролига ће нас чути!
Много тежи посао ће, највероватније, имати током клупског прелазног рока са Фенербахчеом, који је ове сезоне имао мање-више разочаравајућу годину у Евролиги.
Прва појачања је Кокошков, како преноси специјализовани кошаркашки портал „Спортандо“, већ нациљао, а међу интересантним играчима налазе се се два италијанска крилна играча, Акиле Полонара и Симоне Фонтекио.
Полонара, кошаркаш Басконије, који ће бити слободан агент на крају сезоне, просечно је бележио 12,1 поен (51 посто шута из игре, 44 посто шута за три поена и 60 посто убачених слободних бацања), 6,6 скокова и 1,9 асистенција, уз 1,2 украдене лопте у Евролиги.
Фонтекио, који је прошлог лета потписао трогодишњи уговор са Албом из Берлина, у елитном европском такмичењу убацивао је 10,6 поена (48 посто шута из игре, 39 посто шута за три поена и чак 89 посто успешности са линије за слободна бацања), 3,4 скока и 1,5 асистенција.
Победници Евролиге из сезоне 2016/17, ове сезоне нису успели да се пласирају на Фајнал-фор елитног европског кошаркашког такмичења, пошто су их у плеј-офу поразили кошаркаши московског ЦСКА максималним резултатом у серији.
Повреде (Јан Весели) и вирус корона (шест играча и Кокошков) били су кључан моменат убедљивог пораза седме екипе у регуларном делу сезоне, те ни сјајне партије Нанда де Колоа и Марка Гудурића нису биле довољне да зауставе захуктале Московљане, који су на Фајнал-фору заузели неславну четврту позицију.
Ипак, прилику за поправни Игор Кокошков и његови играчи имаће у четвртак када се састају у финалу турске Суперлиге са шампионом Европе, Ефесом.
Финална серија игра се у три добијене утакмице, а предност домаћег терена на прва два сусрета имаће екипа МВП-а регуларног дела и Фајнал-фора Евролиге, Василија Мицића.
„Жељко први заслужује позив из Америке“
Василије Мицић је шампион Европе!
Србија се у најјачем саставу бори за Игре!
Коментар