Ко је ударна песница европског фронта против Русије /видео/

Упркос позивима из Москве на дијалог, Европска унија као на фронту укопава ровове против Русије. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров упозорава на невиђену кризу поверења у Европи и покушаје обнављања санитарних кордона и гвоздених завеса, као и да однос ЕУ према Русији врви од санкција и оптужби у стилу „хајли лајкли“.
Sputnik
Европа је, тврди Лавров, под америчким „кишобраном“ изгубила самосталност и осећај реалности. Да ли је вазалски однос ЕУ и САД разлог што су односи Москве и Брисела пали на најниже гране? Ко је ударна песница европског фронта против Москве? Да ли су Украјина и Белорусија једина попришта? Зашто ЕУ страхује да ће Русија прогутати Белорусију? Какав то заједнички одговор Русији спремају ЕУ и САД на самиту половином јуна, дан пред сусрет Владимира Путина и Џоа Бајдена? Како то Брисел и Вашингтон раде руку под руку на Балкану?
Одговоре на ова и друга питања везана за односе ЕУ и Русије потражићемо у емисији "Свет са Спутњиком" чији су гости председница Центра за спољну политику Сузана Грубјешић и новинар, уредник политичке рубрике у дневном листу "Политика" Бојан Билбија.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
 
Коментар