Захарова о закључцима самита Г7: Има један интересантан аспект

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова прокоментарисала је саопштење самита Г7 рекавши да је поред традиционалног позива Русији да обустави своје дестабилишуће понашање наведен и „један интересантан аспект“, а то је да је Група седам најразвијенијих земаља заинтересованa за стабилне и предвидиве односе са Москвом.
Sputnik
„Седморка је изразила заинтересованост за стабилне и предвидиве односе са Руијом. Раније су они само тврдили да би Русија требало да буде далеко стабилнија и предвидљивија. Сада се тај задатак сматра сфером заједничких односа, дакле зависи од свих страна. Имајући у виду да је наша превидивост потврђена годинама иза нас и нашим поступцима, на потезу је Г7 која и не може у том пољу да се похвали“, написала је Захарова на Телеграму.
Подсетимо, у завршном саопштењу учесници самита Г7 потврдили су посвећеност подршци територијалном интегритету Украјине и позвали Русију да „смањи тензије“ у региону и да се понаша у складу са својим међународним обавезама.
Такође, учесници самита позвали су Русију да повуче руске трупе са источне границе Украјине и Крима.
На самиту, који је од 11. до 13. јуна одржан у одмаралишту Карбис Беј, присуствовали су шефови влада и држава САД, Британије, Француске, Немачке, Италије, Јапана и Канаде.
Прочитајте још:
Коментар