На Копаонику отворен луксузни хотел познатог светског бренда /фото/

На Копаонику је данас отворен хотел "Вајсрој Копаоник Србија", први хотел са пет звездица на тој планини, који је уједно и први хотел угоститељског бренда "Вајсрој хотелс енд ризортс" на европском континенту.
Sputnik
Туристичка понуда на Копаонику отварањем тог хотела обогаћена је за 119 соба, радним апартманима, председничким апартманом величине 250 квадрата, а како је навео генерални директор "Вајсрој Копаоник Србија" Горан Ковачевић, многе собе се спајају тако да лако могу да се направе породичне собе.
Такође, хотел у свом саставу има и четири ресторана, спа центар, спољашње и унутрашње базене, теретану и дечију играоницу.
"Све то заједно ће чинити једну целину која ће издвојити овај део и која ће Копаоник ставити на мапу европских дестинација, како током скијашке сезоне, тако и преко летње сезоне", казао је Ковачевић.
Мајк Волш, из угоститељског бренда "Вајсрој хотелс енд ризортс" навео је да они имају хотеле на 17 локација у свету, као и да је већина у САД. Додао је да је један хотел на Карипским острвима, а два у Мексику.
Каже да је хотел на Копаонику требало да буде отворен 2020. године, али је то одложено због пандемије. Каже и да је њихов хотел у Колораду идентичан овом који је данас отворен на Копаонику.
"Ми тражимо јединствене локације по којима ћемо бити чувени у свету и привлачити госте из целог света и то не само нашим грађевинама, као хотели и инфраструктура, већ и по додатним услугама које можемо да пружамо нашим гостима", казао је Волш, пренео је Танјуг.
Једна од спаваћих соба хотела "Вајсрој Копаоник Србија"
Коментар