Бизарна техника повећања усана: Да ли сте чули за „руске усне“ /фото/

Није тајна да су филери за усне постали један од највећих козметичких трендова у протеклој деценији, а сада овај тренд иде и корак даље. Тренутни хит у свету и један од третмана који се појављују у нехируршком козметичком простору 2021. године, а који је недавно стигао и у Србију јесу „руске усне“ (russian lips).
Sputnik

Шта су руске усне?

Ова специфична техника се у основи фокусира на употребу хијалуронских филера за обликовање усана у облик срца (попут руске лутке), са већим волуменом у средини усана и изузетно наглашеним контурама, преноси портал „Биз лајф“.
Процедура увећавања усана траје од 30 до 45 минута, под локалним анестетиком, а како тврде стручњаци није болна али јесте непријатна.
Цена у Србији за ове усне се креће од 200 евра, мада на већини клиника цена није истакнута.

Нежељени ефекти руских усана?

Иако се филери за усне могу сматрати једноставном процедуром за улепшавање, важно је имати на уму да је ово поступак који носи ризик.
Погрешно убризган хијалуронски филер може резултирати асиметријом, инфекцијама, па чак и одумирањем ткива. Остали нежељени ефекти укључују испупчену и раздвојену кожу усана, неравне и квргаве усне и алергијске реакције.
Прочитајте и:
Коментар