Некада је за осам трагикомичних момената било потребно 20 година, а сада – две недеље /видео/

Европско првенство у фудбалу се наставља утакмицама осмине финала, а први део такмичења обележио је и податак да је на 18 мечева постигнуто чак осам аутоголова, што је идентично укупном броју аутоголова на шест турнира од 1996. до 2016. године.
Sputnik
Томе су највише допринеле утакмице Португалије и Немачке, односно Словачке и Шпаније, где су виђена укупно четири аутогола.
На апсолутном првом месту трагичне листе аутоголова нашао се чувар мреже Словачке Мартин Дубравка, који је у мечу против Шпаније сам себе савладао.
Он је покушао да преко гола избаци лопту која је од пречке отишла увис, али му је она склизнула низ рукавицу и откотрљала се у мрежу.
Моменат помрачења свести имао је и немачки дефанзивац Матс Хумелс у утакмици против Француске, покушао је да избије лопту из петерца своје екипе, али ју је спектакуларно закуцао у мрежу, шокиравши саиграче и навијаче.
Среће није имао ни најбољи голман прве фазе, Финац Лукас Храдецки, који је поклонио погодак Белгији, а катастрофалан наступ Турске на Европском првенству обележен је аутоголом Мериха Демирала, против Италије.
Са друге стране среће нашао се и фудбалер Португалије Рафаел Гереиро, аутоголом за Немачку, док је у листу голмана који су себи највећи непријатељи ушао и Војчех Шченсни, чувар мреже Пољске, од чије руке је лопта ушла у гол и донела радост Словачкој.
Ипак, Словаци нису имали ту могућност против Шпаније, не само да је Дубравка сам себе савладао, него је то учинио и његов саиграч Јурај Куцка, у корист Шпаније, а Немачка је могла да се радује лошој интервенцији Рубена Дијаса, дефанзивца Португала, у дуелу одиграном 19. јуна.  
► „Усијао ми се телефон од порука из Хрватске“
► Комљеновић за Спутњик: „Шестица“ од Холанђана – срамота Југославије за цео живот
► Мађарски хук и потврда поруке свету која је кренула из Русије /фото, видео/
Коментар