Украјински генерал о шансама Кијева у рату против Москве: Кога заваравамо?

Бивши посланик Врховне раде, пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Вилен Мартиросјан изјавио је за украјинску телевизију „Наш“ да су војне способности Русије знатно супериорније од украјинских и изјаве супротне томе назвао обманама.
Sputnik
„Не треба обмањивати украјински народ, не треба бити лицемеран пред другима и показивати своју моћ, говорећи да ћемо учинити нешто. Нећемо учинити ништа... Русија и Украјина су попут дива и патуљака. Зашто да ми, патуљак, говоримо: ‘Сад ћу те разбити, има да паднеш’, не схватајући да ће нас див лупити по глави. Хвалити се да имамо нешто – кога заваравамо?“, рекао је Мартиросјан.
Генерал је додао да се у Украјини појавило превише „паметних“ људи који „са улагивањем“ говоре о својој љубави према својој земљи и мржњи према Русији.
Захарова о „општем страху од рата са Русијом“: Политика Москве се темељи на миру
Односи Москве и Кијева погоршали су се због ситуације у Донбасу. Украјинске власти су раније више пута оптуживале Москву за мешање у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године Врховна рада усвојила је изјаву у којој се Русија назива „земљом агресором“. Москва негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим. Русија је више пута истицала да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.
Прочитајте још:
Коментар