Завршне припреме српских војника за Тенковски биатлон у Русији /фото/

Тенкисти Војске Србије ушли су у завршну фазу припрема за учешће на Међународним војним играма у дисциплини Тенковски биатлон — престижно такмичење које ће се крајем августа и почетком септембра одржати на полигону Алабино, недалеко од Москве.
Sputnik
Биће то осми наступ припадника Војске Србије на Тенковском биатлону, на коме се очекује учешће екипа из више од 20 земаља.
У завршној фази припрема које се реализују на полигону „Пасуљанске ливаде“ обједињено је гађање комплетним колективним наоружањем тенка. На основу постигнутих резултата гађања, брзине и квалитета припреме за гађање и рада посаде као целине, биће одабране три такмичарске и једна резервна посада које ће представљати Војску Србије на такмичењу у Руској Федерацији.
Формат Тенковског биатлона је исти као и прошле године, уз мање измене. Посаде тенкова имају задатак да за што краће време пређу стазу дужине око 4.100 метара, правилно савладају препреке на њој и погоде циљеве тенковским топом, спрегнутим и противавионским митраљезом. Такмичење се састоји од индивидуалне трке, полуфиналне штафетне трке и финалне штафетне трке.
За успех на овом такмичењу неопходна је одлична физичка способност такмичара па се свакодневно након увежбавања на тенковима реализује и физичка обука. Иако припреме трају већ три месеца, радни елан, ентузијазам и жеља за усавршавањем вештина видљиви су на сваком увежбавању, саопштило је Министарство одбране.
Прочитајте још:
Коментар