Ужице се опростило од Мистера – легенде на Антићевој сахрани

На гробљу Доварје у Ужицу, у суботу је сахрањен Радомир Антић, чувени српски тренер и селектор, који је преминуо пре 15 месеци у Мадриду. Мистера је на вечни починак испратио велики број легенди српског спорта.
Sputnik
Комеморација Радомиру Антићу одржана је дан раније, у петак, у ужичком Народном позоришту, а сахрани су присуствовале бројне угледне личности из света фудбала, али и кошарке и осталих спортова.
Међу присутнима су били његови ученици, оне које је водио на Мундијалу у Јужној Африци: Дејан Станковић, Немања Видић. Био је ту и његов пријатељ Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски, Ненад Милијаш, Зоран Његуш, Мирослав Радошевић, Горан Пандуровић, Никола Лончар, Владе Дивац, Милан Лане Јовановић, Гордан Петрић, Зоран Бата Мирковић...
„Када умрем, поспите ми пепео по Маракани“ - да ли ће Живи бити испуњена последња жеља?
Од човека фудбала - Радомира Антића бираним речима опростили су се његови школски другови, Драган Суботић, бивши председник ФК Слобода, као и унука Ивана.
„Били смо опчињени његовим талентом, како је играо, како је касније као тренер водио тренинге. Радомир је човек који је вратио веру народа у српски фудбал, повратио је култ репрезентације, оне за коју се гине, уместо да се чувају ноге и калкулишу нови уговори. Сменили су га моћници да их не угрози, био је превише вољен и популаран. Како и да не буде, једини тренер у историји све три фудбалске величине Шпаније - Реала, Барселоне и Атлетико “, казао је Суботић.
Радомира Антића, који је преминуо у Мадриду, у априлу 2020. године, на вечни починак испратили су супруга Вера, син Душан, ћерка Ана, унуци, као и велики број пријатеља, како из Ужица, тако и из целе Србије.
Тужан дан за српски фудбал: Преминуо легендарни тренер Милан Живадиновић
Један ВАР крив за различите термине у Суперлиги
Уместо славе, новца и репрезентације – покушај убиства, банда и затвор
Коментар