Возачу који је усмртио дечака на Карабурми одређен притвор

Кривично ванпретресно веће суда усвојило је жалбу Првог основног јавног тужилаштва у Београду и одредило притвор за Л. Г. (38) који је, како се сумња, 18. јула увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце од пет и девет година на пешачком прелазу, па побегао. Деветогодишњи дечак је јуче од повреда преминуо.
Sputnik
Портпаролка Првог основног суда у Београду Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је одлуком већа преиначено решење судије за претходни поступак и одређен притвор до 30 дана за Л.Г, који ће се рачунати од дана и часа лишења слободе.
Овом одлуком је такође укинута мера забране напуштања боравишта без одобрења суда и привремено одузимање возачке дозволе, коју је уместо притвора у среду Л. Г. одредио судија за претходни поступак.
Притвор му је одлуком већа данас одређен због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.
Тужилаштво уложило жалбу, тражи притвор за возача који је изазвао несрећу на Карабурми
Л.Г. се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем, али га је и поред предлога тужилаштва судија пустио да се брани са слободе, због чега је тужилаштво данас уложило жалбу.
У захтеву за одређивање притвора тужилаштво је подсетило и да је Л.Г. напустио лице места, да се није сам пријавио након незгоде већ га је пронашла полиција, као и јер нема пријављено пребивалиште на територији Србије, односно јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.
Такође је указало да је више пута осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.
Због пуштања на слободу Л. Г. грађани су организовали протесте на Карабурми претходних вечери.
Њему се на терет стављају кривична дела – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривично дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.
Кривичном пријавом Л. Г. је стављено на терет да је дана 18. јула око 20.15 часова управљајући путничким возилом у улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и обори три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.
Карабурма и јутрос блокирана због смрти дечака: Грађани траже хапшење возача
У незгоди су деца С.Б. (2011.) и Л.Б. (2016.) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда јуче преминуо.
Отац М.Б. задобио је за сада лаке телесне повреде.
У наставку поступка тужилаштво ће испитати и оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврђивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.
Коментар