Разоткривање проституције: ФБИ агент под истрагом због злоупотребе „провокативних“ слика колегинице

Агент америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) је под истрагом унутрашњег надзорног одељења Министарства правде због сумњи да је тражио од колегинице „провокативне“ фотографије које би користио као мамац у једној тајној операцији разоткривања проституције.
Sputnik
Генерални инспектор Мајкл Хоровиц рекао је да је истрага довела до сазнања да овај инцидент није једини и да је било и других случајева у којима су агенти захтевали од својих колегиница да се претварају да су малолетнице или сексуалне раднице у тајним операцијама, пише Ројтерс.
Хоровиц је рекао да фотографије које су коришћене нису сертификоване и да агент под истрагом није имао никакав писани пристанак од запослених, као и да им је такође причао „да никоме не говоре о сарадњи“.
„Ово понашање има потенцијалне штетне последице“, рекао Хоровиц, напомињујући да би објављивање њихових фотографија на интернету могло да их доведе „у опасност да постану жртве кривичних дела“.
Хоровиц је додао да ФБИ нема успостављену политику која се односи на употребу фотографија тајних агената у тајним операцијама и позвао је ФБИ да се побрине да агенти имају писмену сагласност од запослених за коришћење њихових фотографија.
Брајан Тарнер, извршни помоћник директора ФБИ, рекао је раније да ће биро „проценити постојећу политику и утврдити које политике захтевају прилагођавање“, преноси Танјуг.
Све вести из света

Прочитајте овде

Коментар