Кошмар без краја у Грчкој: Букнули нови пожари /видео, фото/

Кошмар на грчком острву Евија не престаје јер су, осим пожара који већ недељу дана харају, букнули нови.
Sputnik
Како јавља Спутњик на грчком језику, ватра је ноћас букнула у области Галатсон. На удару пламена је шумско подручје, а према првим информацијама, ватра није стигла до кућа.
Густ дим надвио се над острвом, што, како се наводи, отежава гашење.
Грчки ватрогасци и локално становништво, као и ватрогасне екипе које су упућене из Србије, покушавају да пожаре у области Галатсон ставе под контролу.
Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије, 37 припадника и 14 возила ангажовани су на гашењу пожара на острву Евија у Грчкој.
Борба са пожарима у Грчкој
Српски ватрогасци-спасиоци, у сарадњи са Цивилном заштитом Грчке, јуче су били ангажовани на пресецању шумског пожара у северном делу Евије, селу Авгари, у чему је учествовало 35 припадника Сектора за ванредне ситуације са три ауто-цистерне и 10 теренских возила, саопштио је МУП.
На острво Евија јуче је слетела и Хеликоптерска јединца Министарства унутрашњих послова, која ће се од данас, са 14 припадника и три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, укључити из ваздуха у савладавање ватрене стихије.
Министарство унутрашњих послова у Грчку је упутило и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.
Премијер Грчке: Извините због грешака
Коментар