Русија предлаже „Фајзеру“ сарадњу на испитивању вакцине „Спутњик лајт“

Руски фонд за директне инвестиције предложио је компанији „Фајзер“ сарадњу на испитивању вакцине „Спутњик лајт“ која би се користила као трећа доза и тиме би се појачало дејство вакцинације.
Sputnik
Ову вакцину ће примати они који су већ вакцинисани са две дозе „Фајзер“ вакцине. Циљ ове вакцинације је да се појача имунитет.
У Руском фонду за директне инвестиције су навели да је једнокомпонентна вакцина „Спутњик лајт“ специјално направљена као самостална вакцина и за јачање имунитета.
Трећа доза: "Спутњик лајт" ефикасна у комбинацији са другим вакцинама
„Спутњик Ве“ је прва вакцина против вируса корона у којој је коришћен „вакциони коктел“. За две вакцине се користе два различита аденовирусна вектора, за разлику од других препарата где се једна вакцина прима два пута.

„Повећање броја случајева ‘делта’ инфекције у Америци и Израелу показују да мРНК вакцине захтевају хетерогено појачано дејство како би се ојачао и продужио имуни одговор“, додали су у Фонду.

Руски фонд за директне инвестиције је раније предложио сарадњу другим произвођачима вакцина и узео је учешће у финансирању испитивања са вакцинама „Астра зенека“, „Модерна“и „Синофарм“.
Све о Русији

... прочитајте овде.

Коментар