Олимпијске игре у Токију

Тијана великог срца – спасила Јамајчанина, па добила поклон о ком бруји свет /видео/

Тијана Стојковић девојка је о којој брује светски медији. Млада Српкиња била је волонтер на Олимпијским играма у Токију и директно је утицала да Јамајчанин Хансле Парчмент освоји злато у дисциплини 110 метара с препонама.
Sputnik
Тијана Стојковић сасвим случајно нашла се поред Парчмента када је овај био сав збуњен јер је промашио аутобус и није знао како да оде до главне дворане где је требало да трчи за злато.
Без новца или шансе да га неко од колега покупи, Парчмент се обратио Стојковићевој и ова му је изашла у сусрет, позајмила новац за такси и тиме учинила велико дело, а да притом није ни знала шта ће уследити.
Неколико сати касније Јамајчанин је постао олимпијски шампион победивши у великом финалу Американца Грента Холовеја, чиме је направио велико изненађење.
Парчмент је знао да то ништа не би било могуће без наше Тијане, те је после трке отишао до места где су волонтери у намери да је пронађе и захвали на позајмљеном новцу.
Пронашао је, дао јој копију златне медаље, мајицу, вратио новац и још једном захвалио што је била ту када нико није.
„Тијана је имала кључну улогу у освајању медаље. Све се то догодило зато што ми је помогла“, рекао је Парчмент.
Ова вест брзо се проширила на друштвеним мрежама, за сјајан гест Тијане сазнао је и премијер Ендру Холнес и позвао је у Јамајку да буде гост.
Тијанин профил на Инстаграму брзо је порастао и већ има више од 20 хиљада пратилаца, а Јамајчанин јој се у великој мери јављају и захваљују што је омогућила да њихов такмичар дође до злата.
Олимпијске игре у Токију
Од Сплита преко Београда до Тбилисија – овде су рођени српски освајачи медаља
Олимпијске игре у Токију
Погледајте како је Србија дочекала своје шампионе
Олимпијске игре у Токију
Спектакл – неколико хиљада навијача дочекало српске олимпијце!
Коментар