Хаос у Новом Пазару није прошао некажњено

Фудбалски клуб Нови Пазар кажњен је са четири утакмице без публике (првенствене и Куп) и новчано са 500.000 динара због инцидената на утакмици са Партизаном, одлучила је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије.
Sputnik
Такође, Партизан је кажњеном забраном присуства навијача на четири утакмице када клуб гостује и новчаном казном од 200.000 динара.
Како се наводи у образложењу казне, навијачи оба клуба су непримерено скандирали у мечу четвртог кола Суперлиге одиграном 8. августа, те су тиме вређали по основу верске или етницке припадности, са елементима нетерпељивости.
Поред овога Пазарцима се ставља на терет и недозвољено коришћење пиротехнике у виду бакљаде, као и убацивање у терен за игру разних предмета (упаљачи, оловке, кованице, пластичне флашице, чак и једна поломљена столица), што је довело до тога да су у 42. минуту погодили играчца гостујуце екипе, а у 63. минуту и домаћег фудбалера, као и четвртог судију.
Подсетимо, Партизан је у Пазару славио резултатом 4:1, а меч је био прекинут чак 38 минута док није испражњена трибина на којој су били навијачи црно-белих, а све то на инсистирање домаћина који није желео да настави утакмицу.
„Никада нисам хтео да одем“
Енглези спремају највећи „потрес“ у историји екс-Ју, али – Италијани лупају блокаду /видео/
Није добио шансу у Партизану, а сада води Малме ка Лиги шампиона /видео/
Коментар