Објављени детаљи незапамћеног скандала у Француској /фото, видео/

Дешавања на утакмици француске фудбалске Лиге 1 између Нице и Марсеја су шокирала светску спортску јавност, а нови детаљи су потпуно шокантни и осликавају сав хаос који се догодио у 74. минуту дуела.
Sputnik
Утакмица је прекинута пошто је група навијача Нице прескочила ограду јужне трибине у жељи да се обрачунају са фудбалерима противничке екипе.
На мети је био Дмитри Паје, који је одговарао на провокације, а потом је и вратио на трибине флашицу којом је гађан приликом покушаја да изведе корнер.
Потпуни хаос у Ници – навијачи гађали фудбалера флашом, па улетели на терен!
Навијачи су упали на терен, а онда су наступиле катастрофалне сцене о чему сведоче и снимци.
Један од чланова тима Марсеја је нокаутирао навијача Нице који се нашао на терену пошто обезбеђење и редари нису успели да га зауставе у покушају да уђе на терен.
Веома бурно је реаговао и тренер Марсеја Хорхе Сампаоли који је подивљао и залетео се с намером да се физички обрачуна са ривалима, али су сарадници некако успели да га обуздају.
Размере инцидента су постале познате тек јутро после – Паје је пријавио да задобио повреде на леђима од насртаја хулигана, док су Матео Гендузи и Луан Перес навели да су ривалски симпатизери покушали да их угуше.
Све је настављено и ван терена, Сампаоли је у ходнику који води ка свлачионицама урлао на ривале из Нице.
„Ми смо криви? Ми? Ви сте луди!“, навео је Сампаоли пошто су његови играчи оптужени да су изазвали инцидент.
Коментар