Крај је ближи него икада: „Имамо дијагнозу, али не и терапију“

Рафаел Надал се суочава са најтежом ситуацијом у целој каријери и постоји велика могућност да је њен крај близу.
Sputnik
Сјајни шпански тенисер, један од најбољих свих времена, недавно је објавио да је завршио сезону због хроничне повреде.
Надал шокирао: Завршио сам сезону!
И она је толико хронична да постоји велика вероватноћа да ће приморати Надала да стави тачку на бриљантну каријеру.
Већ је познато да се Надал од 2005. године бори са Мулер-Вајсовом болешћу о којој сте већ могли да читате на страницама Спутњика.
Више од деценију и по дуг проблем могао би да постане непремостив за 35-годишњег Надала, што је потврдио и његов тренер Карлос Моја.
„Често смо морали да завршавамо тренинге раније него што је то било планирано. Дијагноза постоји, али не и сазнање шта је права терапија“, навео је Моја.
Надал је успевао да превазиђе проблем у досадашњем току каријере, али му управо године, пуних му је 35, могу додатно отежати опоравак.
Нарочито ако се узме у обзир повређено место.
„Скафоид је кључна кост у биомеханици стопала и то је последња кост која се развије током одрастања, тако да можемо да кажемо да је додатно осетљива. Како би умањио и успорио бол у том делу, Рафа је доживео повреде у осталим деловима тела, јер је њих додатно оптерећивао како би избегао нагле покрете стопала“, наведено је у специјалистичком налазу.
У претходном периоду Надал је добијао агресивне терапије које су му дозвољавале да игра на највишем нивоу, али сама изјава његовог тренера довољно говори о томе да су шансе да се Шпанац врати у старо стање готово минималне.
Нови скандал-мајстор је љут на све око себе, али – проблем је у њему
Американци су нашли начин да спрече сценарио „Новак“
Црни понедељак за Федерера и Надала
Коментар