РУСИЈА

Москва: Британске специјалне службе сарађују с неким руским медијима

Британске специјалне службе сарађују са неким руским медијима који имају статус страних агената, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Sputnik

„Специјалне службе одавно и блиско раде са поменутим руским медијима који себе називају независним“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Подсетила је да се у фајловима групе „Анонимус“ који су процурели почетком године налазе докази циљане сарадње званичног Лондона са читавим низом „непристрасних и непоткупљивих портала“.
Подсетимо, у Русији је 2017. године уведен статус страног агента за медије који добијају финансијску помоћ од страних држава или организација. Руски председник Владимир Путин је 2019. године потписао Закон о додатном регулисању делатности медија-страних агената.
Медији-страни агенти треба да наведу свој статус у излазним подацима. Продукција медија-страних агената треба да буде маркирана, укључујући ширење преко интернета. У случају кршења закона, омогућено је да се блокира сајт на основу административног прекршаја.
Како су „Анонимуси“ открили заверу западних влада и медија против Русије /видео/
Захарова одбацује оптужбе Запада: Русија не дискриминише медије-стране агенте
Коментар