СВЕТ

Уведена ванредна ситуација у Њујорку и Њу Џерзију /видео, фото/

Улице и станице метроа у Њујорку потопљене су, док је Њу Џерзијем протутњало неколико торнада у незапамћеном временском хаосу који је донео ураган Ида.
Sputnik
Њујоршки одсек Националне метеоролошке службе САД издао је први пут у историји упозорење на опасност од бујичних поплава у том граду, док је из централе те службе упозорено на „екстремно опасну ситуацију која може бити претња животу“.
Поједине њујоршке улице, станови, дворишта, као и станице и тунели метроа били су у потпуности потопљени због веома јаке кише.
Градоначелник Бил Де Блазио прогласио је ванредну ситуацију због „историјског метеоролошког догађаја“ и „бруталне поплаве“. И гувернерка Кејти Хочул прогласила је ванредну ситуацију на нивоу државе због „катастрофалног нивоа воде“.
Гувернер суседног Њу Џерзија Фил Марфи такође је прогласио ванредну ситуацију због лошег времена. Њу Џерзи је, поред поплаве, погодило и неколико торнада, који су направили велику штету.
Лоше време дошло је као „опроштај“ од урагана Ида, који је погодио источну обалу и направио штету у Луизијани, Мисисипију, и другим државама САД кроз које је прошао, пренео је РТ.
СВЕТ
Најјачи ураган од средине 19. века приближио се америчкој обали, у току евакуација /видео, фото/
СВЕТ
У налету урагана цео град у Америци остао без струје, једна особа погинула /видео/
Коментар