СПОРТ

Рубљов доживео шокантан пораз од Американца!

Андреј Рубљов, руски тенисер, доживео је шокантан пораз у трећем колу УС опена – после готово четири сата игре изгубио је од Американца Френсиса Тијафоа у пет сетова.
Sputnik
Спектакуларан дуел је завршен тек два сата иза поноћи по америчком времену и припао је 50. играчу света са 4:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:1.
Рубљов је, као седми на АТП листи, био велики фаворит, али је касни почетак меча уз расположеног Тијафоа утицао на то да доживи неуспех.
Ипак, тако није деловало на старту, пети носилац на турниру је добио први сет са 6:4 за нешто више од пола сата игре.
Наставак је најавио драму, четврти, пети и шести гем другог сета су били спектакуларни са великим бројем поена, а из свега је са већом количином нерава изашао Тијафо.
Американац је у осмом гему направио брејк и у наредном искористио прву сет лопту за изједначење, да би до преокрета стигао тек у тај-брејку трећег сета.
У четвртом су виђена три брејка, Рубљов је уписао два на свој рачун и изједначио, али у петом као да се није појавио – губио је са 5:0 и на крају је Тијафо у седмом гему искористио прву меч лопту и завршио посао.
У наредном колу Тијафо ће се састати са Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом који је такође после пет сетова остварио победу, над Шпанцем Робертом Баутистом Агутом.
СПОРТ
Веровали или не – тинејџер избацио Циципаса са УС опена!
СПОРТ
Ђоковић је покушао да Италијану да „крила“, али – узалуд /фото/
СПОРТ
Сензационално брукање Хрвата у Њујорку
Коментар