СПОРТ

Шаповалов доживео дебакл, а „руско тајно оружје“ пало пред Американцем

Како УС опен одмиче, тако смо сведоци све више изненађења. Иако се очекивало да Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, како се приближава завршница турнира буде суочен са тежим противницима, то се неће десити јер су са неочекивано испали Аслан Карацев и Денис Шаповалов.
Sputnik
Након што је чудо из Шпаније звано Карлос Алакрас победио Стефаноса Циципаса, трећег тенисера света, у трећем колу дошло је до нових изненађења.
Након жреба очекивало се да у осмини финала УС опена гледамо српско-руски дерби.
Новак Ђоковић потенцијално је требало да „налети“ на Аслана Карацева, међутим Рус је неочекивано изгубио.
Иако је био једна од већих претњи за Новака јер је знао како да га савлада, Карацев је после велике борбе изгубио од Џенсона Бруксбија, младог америчког тенисера резултатом 2:6, 6:3, 6:2, 3:6, 3:6.
Рус се изгубио први сет, да би се фуриозно разбудио у наредна два и показао све оно због чега је на старту сезоне постао сензација.
Ипак, Американац рођен 2000. године желео је да украде тај епитет од руског тенисера, па је тако у наредна два сета показао одличан тенис какав је играо и на једном од претходних турнира у Вашингтону.
Русија је сада у наставку Гренд слема остала са само једним представником Данилом Медведевом, другим рекетом света, који не допушта изненађење.
Са друге стране, ни Денис Шаповалов, канадски тенисер који има руско порекло, није имао решење којим би зауставио Лојда Хариса, тенисера из Јужне Африке па је тако на велико изненађење изгубио без да је успео да освоји и један сет (4:6, 4.6, 4.6)
Иако су му тренинзи са Ђоковићем помогли да преброди кризу и коначно оствари победу, сјајни Шаповалов током меча са Харисом није успевао да покаже своју брзину, добро кретање и брутални сервис.
СПОРТ
Новакове лекције из свлачионице
Испадањем Карацева, Новак је заобишао једну тешку препреку, а након пораза Шаповалова на УС опену остало је само четири тенисера од десеторице најбољих.
Делује као да нове наде белог спорта желе да преузму сцену.
СПОРТ
Медведев не жели да учествује у хајци: „Он вероватно неће ни чути шта ја кажем“
СПОРТ
Ђоковић 17. пут заредом победио Нишикорија – за осмину финала УС опена!
СПОРТ
Оборио је Новакове и Рафине рекорде, елиминисао Циципаса – ко је тинејџер из Шпаније?
Коментар