СПОРТ

Гем који је могао Ђоковића много да кошта /видео/

Новак Ђоковић није имао сјајан меч против младог америчког тенисера Џенсона Бруксбија, али начин на који је успевао да превазиђе кризне ситуације поново оставља без даха и цементира српског играча на позицију спортисте са доминантном менталном снагом.
Sputnik
Ђоковић је дозволио себи да убедљиво изгуби први сет у осмини финала УС опена од 20-годишњег ривала, али – као да Новак воли да крене из „хендикепа“.
Тако је било и против Кеија Нишикорија у претходној рунди, тако је било и током сезоне са млађим ривалима којима је дозвољавао да се размашу, а потом их је „давио“ својом бриљантном игром.
Ђоковић је после изгубљеног првог сета од Бруксбија морао да подигне темпо, стигао је до брејка и предности од 3:1, али није потврдио предност.
Бруксби је смањио на 3:2, трибине стадиона „Артур Еш“ су експлодирале, а тај пети гем је трајао чак 19 минута, размењена су 24 ударца, а виђено је и девет изједначења.
Ђоковић је тај гем изгубио, али је већ у наредном остварио брејк и кренуо незаустављиво ка тријумфу, потврдивши своју класу која му је обезбедила пласман међу осам најбољих на УС опену, где ће се састати са Матеом Беретинијем.
СПОРТ
Новак се вратио уназад – 16 година уназад: „Отишао сам да се ошишам...“ /видео/
СПОРТ
Американац је објаснио све, али је Новак имао снажну реплику /видео/
СПОРТ
Ђоковић атомским тенисом срушио амерички зид! /видео/
Коментар