РЕГИОН

Ковачевић после оптужног предлога због Сребренице: Тужилаштво и даље под контролом Ђукановића

Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић казао је да је покретање оптужног предлога против њега због Сребренице, само још један доказ да је Тужилаштво Црне Горе и даље под пуном контролом Мила Ђукановића.
Sputnik
Он је Телевизији А1 рекао да је о подизању оптужног предлога сазнао из медија, односно да још увијек није добио никакво званично обавјештење Тужилаштва.
„Ово је показатељ да Ђукановић жели и даље да будемо у истој атмосфери у којој смо били током претходног викенда, када су била сва ова дешавања на Цетињу. Једноставно, Ђукановић хоће да покаже да је Тужилаштво још увијек под његовом контролом, а то је оно што му не смијемо дозволити“, казао је Ковачевић.
Према његовим ријечима, све је то, као и увијек, дио једне шире антисрпске приче, коју Ђукановић иначе заступа од краја 90-тих година на овамо, тако да ништа неочекивано када је лидер ДПС-а у питању.
„Надам да ће ово бити само један подстицај да промјене у Тужилаштву наступе што прије, јер се слобода говора и слобода мишљења желе забранити овим путем, а то је оно што не смијемо да дозволимо. Све што дође, ја сам му наредан. Нисам уопште забринут, браним ставове за које сматрам да су истинити и имам право на своје мишљење“, казао је Ковачевић за А1 Телевизију.
РЕГИОН
Градоначелник Никшића први Србин у региону против којег је подигнут оптужни предлог због Сребренице
Коментар