СПОРТ

Медведев открио како је „смирио“ Америку: „Чуо сам Србе“

Данил Медведев, руски тенисер, после победе у финалу УС опена над Новаком Ђоковићем говорио је о публици и њеном понашању у мечу за титулу.
Sputnik
Публика је током турнира правила велике проблеме тенисерима, традиционално, америчка публика није наједукованија и често се понаша као на фудбалским утакмицама, у најмању руку.
Мета константних напада је био Новак Ђоковић, такође традиционално, али су се ствари промениле у финалу.
Бар тако каже Медведев.
„Не мислим да је публика скандирала против мене“, рекао је Медведев.
Проблема је било чак и током последњег поена, главни судија је у неколико наврата морао да замоли за мир, али је то омело Медведева и он је направио чак три сервис грешке у гему за титулу.
СПОРТ
Медведев открио шта је „мртва риба“ /фото, видео/
„Било је тамо много Срба. Нисам чуо да неко навија против мене, чуо сам вриштање за Новака. Наравно, у тим моментима није лако, не дешава се често да навијачи вичу током припреме за поен, нисмо навикли на то. Али... Ја о томе не размишљам, немам како то да променим, морам да се фокусирам на себе, небитно да ли и ко навија“, истакао је Медведев.
Руски тенисер је осетио како изгледа када се америчка публика устреми током његовог пута ка финалу претходног турнира 2020. године.

„Викали су против мене тада, све до финала, тада су навијали за мене. Мој став је да све прихватим мирно и да будем ја. Не само са публиком, у животу. Ја само желим да будем ја, а на људима је да одлуче да ли ће ме волети или не“.

Медведев је говорио и о Ђоковићу, који је у финалу јурио 21. Гренд слем трофеј чиме би постао рекордер, а могао је и до „златног слема“, освајања сва четири турнира у такмичарској години.
„Одмах на мрежи сам му рекао да ми је жао јер сам знао шта је јурио. Заиста, тенис је бруталан спорт. Новак је велики шампион, честитао ми је, тежак је то моменат за њега, али никада нисам видео да је Новак непријатан после пораза. Зато је прави шампион“, закључио је Медведев.
СПОРТ
Новак подржао најомраженијег тенисера овогодишњег УС опена /видео/
СПОРТ
Медведев са Ђоковићем игра руски рулет: „Само тако може да га победи“
СПОРТ
Новак се сломио па напустио конференцију: Недостају ми деца, притисак је био огроман
Коментар