СПОРТ

Боже правде: Пољаци су их увредили, а онда је уследила сурова освета због Србије /видео/

Какав шок за актуелног светског првака! На папиру отписана репрезентација Словеније, којој је пред полуфинални сусрет са Пољском пуштена химна „Боже правде“ успела је да шокира домаћина у четири сета - 25:17, 30:32, 16:25, 35:37 и пласира се у финале Европског првенства.
Sputnik
Мало ко је веровао да ће у граду Катовице Словенци имати уопште шта да траже против Пољака, а сада су дочекали да се у финалу боре са Србијом или Италијом у мечу који се игра од 21 час, а можете уживо уз Спутњик спорт да пратите.
Пољаци су нанишанили злато, како би комплетирали европско и светско, а онда су се на претпоследњем степенику саплели.
Утакмици је претходио несвакидашњи гаф организатора, који је Словенцима пустио химну Србије. Уследили су звиждуци навијача, а очигледно је и одбојкаше Словеније то мотивисало.
Ипак није добро почело за госте јер су Пољаци први сет решили у своју корист са убедљивих 25:17.
Мирисало је на пропаст Словенаца, али су се онда тргли и заиграли фантастичну одбојку.
Ломило се у другом сету, играло се поен за поен, на разлику. Све док Словенци нису успели да приведу сет крају резултатом - 32:30.
То као да је деморалисало домаћина којем су се „везале руке“. Низале су се грешке, екипа је била у психолошком паду што су Клобучар, Цебуљ, Козамерник знали да казне и да славе у трећем сету са невероватних 25:16.
А онда је уследила права драма, достојна полуфинала Европског првенства. Пољаци су схватили да је враг однео шалу, док су Словенци видели да и те како имају шта да траже против изразитог фаворита.
Нокаутирали су Пољаке у четвртом сету који им је припао резултатом 37:35, чиме су креирали сензацију, трасиравши себи пут у велико финале где ће ударити на бољег из другог полуфинала Србија - Италија.
СПОРТ
Звиждуци химни Србије – ни кривој ни дужној /видео/
СПОРТ
Шта чека Србију у борби за финале?
СПОРТ
Бата за Спутњик пред борбу за финале: Чекам говор профе Радаковића!
Коментар