РУСИЈА

Русија: Америчке биолошке лабораторије прете здрављу милионима људи

Америчке биолошке лабораторије по целом свету носе реалну опасност по здравље десетине милиона људи, уверен је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Sputnik

„Запад брине о људским правима, а у реалности их масовно нарушава. Америчке лабораторије које се налазе по целом свету прете здрављу десетинама милиона људи и нарушавају људска права“, рекао је Патрушев за руски лист „Аргументи и факти“.

Он је напоменуо да осим очувања здравља, на основна људска права се односи и једнакост пред правосуђем, право на слободу, достојанство личности и остало.

„И у САД постоје неслагања, многи људи су лишени квалитетне медицинске помоћи и представници свих раса и нација не могу да рачунају на правичну одлуку судија и полиције“, додао је Патрушев.

Патрушев сматра да је слична ситуација и у Европи. На пример, у Балтичким земљама се спроводи политика апартхејда према становницима који говори руским језиком. Људи годинама живе без држављанства и немају никаква права. У суседној Украјини се редовно примењују дискриминаторски закони о руском језику и његовим носиоцима, а Европа и САД им гледају кроз прсте, навео је Патрушев.
Патрушев је у априлу ове године у интервјуу руском листу „Комерсант“ указао да у свету, посебно дуж граница Русије и Кине, „као квасац“ расту нове америчке биолошке лабораторије. Има разлога да се верује да се тамо прави биолошко оружје, рекао је Патрушев.
РУСИЈА
Русија: Јапанци користили кугу као биолошко оружје у Другом светском рату
Коментар