СРБИЈА

Косовска полиција негира да је претукла тројицу Срба

Косовска полиција негирала је данас наводе медија да су њени припадници претукли тројицу Срба у близини административног прелаза Брњак, али је признала да је извршила проверу три камиона, односно њихових возача.
Sputnik
Полиција је у саопштењу одбацила као лажно писање медија да су њени припадници претукли Србе, тврдећи да је циљ таквих навода да се дезинформише јавност и улије осећај несигурности.
У саопштењу се наводи да нико од учесника протеста није заустављен нити је било контакта са њима на административним прелазима, али се признаје да је полиција спровела контролу три камиона, односно њихових возача.
Како се наводи, они су возили иза колоне полицајаца и тиме угрозили безбедност полицајаца и полицијску акцију, преноси Унмик позивајући се на приштинске медије.
Полиција тврди да су возачи касније пуштени и да су добили инструкције да се јаве у полицијску станицу у јужном делу Косовске Митровице.
У саопштењу се наводи да косовска полиција делује у складу са косовским уставом и законима како би гарантовала поштовање јавног реда и мира, што укључује слободу кретања робе и људи на свим административним прелазима.
СРБИЈА
Исповест Србина ког су претукли специјалци Росу: Претили су нам убиством, било је крви /видео/
Коментар