СПОРТ

Без „динара“ и са тетоважом која значи све – ко је момак који је шокирао свет? /фото, видео/

Себастијан Тил, репрезентативац Луксембурга, прошао је паклен пут од фудбалера који не прима плату до човека који је срушио славни Реал усред Мадрида.
Sputnik
Везни фудбалер рођен 1993. године у Луксембургу је постигао спектакуларан погодак у 89. минуту утакмице Лиге шампиона и свом тиму донео тријумф од 2:1.
Лига шампиона је била његов сан, то је и овековечио на свом телу, тетоважом себе који „мисли“ о елитном европском такмичењу.
Сан се остварио и то нешто мање од годину дана пошто је стигао у екипу Шерифа, као позајмљени играч из луксембуршког Прогрес Нидеркорна.
Себастијан, син легендарног луксембуршког фудбалера Сержа Тила је 2020. године напустио клуб у ком је провео осам година, отиснуо се у иностранство и то у Русију, за разлику од браће Оливијеа и Венсана који играју у Украјини.
Он је постао члан клуба Тамбов, али је та спортска организација банкротирала свега неколико месеци пошто је Тил стигао.
Екипа је распуштена, у екипи су остала само тројица старијих играча, а у мају ове године директорка Олга Коновалова је објавила да су сви уговори раскинути и да клуб предстаје да постоји.
Тил је успео да одигра свега осам утакмица за руски тим, није добио „ни динара“ плате и деловало је као да ће одисеја у иностранству бити прерано завршена.
Као опција се појавио молдавски Шериф, Тил је поново потписао уговор о позајмици од годину и по дана у јануару 2021. године и девет месеци касније остварио је све што је желео.
И више од тога!
Шериф срушио снове шампиона Србије – а сада и Хрватске!
СПОРТ
Муња је севнула двапут! /видео/
Коментар