СВЕТ

Талибани успоставили специјални батаљон бомбаша самоубица

Талибани (терористичка организација забрањена у Русији) успоставили су специјални батаљон бомбаша самоубица на северу земље како би заштитили границе са Кином и Таџикистаном, рекао је данас заменик гувернера провинције Бадакшан Мула Нисар Ахмад Ахмади.
Sputnik
„Посебан одред самоубица по имену Лашкар-е Мансур биће распоређен до авганистанских граница", цитирала је гувернера локална новинска агенција Хама Прес.
Бомбаши самоубице из овог одреда учествовали у терористичким нападима на снаге свргнуте владе и припаднике међународне коалиције која је била предвођена Сједињеним Америчким Државама.
„Пораз Сједињених Држава био би немогућ без овога одреда. Ти храбри ратници носе посебне експлозивне појасеве и користили су их за минирање америчких база у Авганистану “, рекао је Ахмади.
Након што су Сједињене Државе објавиле планове за повлачење својих трупа из Авганистана, талибани су започели велику операцију заузимања државе под својом контролом и 6. септембра су објавили да је обезбеђена потпуна контролу над целом територијом Авганистана, а следећег дана су представили нову владу коју чине само чланови покрета, од којих су већина етнички Паштуни, пренео је Танјуг.
До сада ниједна држава није признала легитимитет талибанске владе.
Коментар