СПОРТ

Човек на којег се „обрушила“ Америка подлегао притиску јавности – и Србина

У америчкој НБА лиги десио се помало неочекивани обрт, пошто се канадски кошаркаш Ендрју Вигинс вакцинисао на време за нову сезону, иако је деловало као да то неће бити случај.
Sputnik
Крилни кошаркаш Голден Стејт Вориорса био је један од најгласнијих у борби против вакцинације, иако је преко 90 одсто НБА кошаркаша вакцинисано и иако је трпео велике пртиске од стране саиграча, али и целокупне америчке јавности.
Управо због тога је једном приликом јавно критикован од саиграча Немање Бјелице, који му је пред новинарима поручио „да се вакцинише“.
Вигинс је у једном тренутку и поднео захтев да буде изузет од обавезне вакцинације (само у Сан Франциску и Њујорку за наступ у затвореном простору) из религијских разлога, али га је НБА лига одбила.
Ипак, отприлике тачно две недеље пред почетак нове сезоне Вигинс се вакцинисао, па ће моћи неометано да наступа у утакмицама своје екипе наредне сезоне.
„Сваки играч који не буде поштовао локалне мере о потенцијално обавезној вакцинацији неће бити плаћен за утакмице које пропусти“, гласило је прошлонедељно саопштење НБА лиге.
Тиме ће, засад, највише испаштати кошаркаши Голден Стејта (Сан Франциско) и екипа које наступају у Њујорку (Нетси и Никси), јер тамо сви спортисти који наступају за једну од тимова морају да буду вакцинисани.
НБА лига ће се сада додатно осврнути на случај Кајрија Ирвинга, плејмејкера Бруклин Нетса, који, како се верује, још није вакцинисан – због чега може да остане без више од пола своје овогодишње плате, односно око 18 милиона долара.
Да се није вакцинисао целе сезоне, Вигинс би изгубио око 16 милиона.
СПОРТ
Нови Јокић? /видео/
СПОРТ
Зарађује 33 милиона годишње, али – одбија да игра!
СПОРТ
Да ли ће се поновити случај „Јокић“ – на талону је 207 милиона долара
Коментар