СПОРТ

Русија близу циља, а Хрвати – мисле о Србији

Фудбалска репрезентација Србије у квалификацијама за Светско првенство има чисту ситуацију и неопходност да победи у наредне две утакмице да би обезбедила прво место, али је могућ и сценарио по ком ће тим селектора Драгана Стојковића Пиксија играти у баражу. Потенцијални ривал у доигравању је и Хрватска.
Sputnik
Хрватски фудбалски тим је доживео изненађујући реми у дуелу са Словачком, Русија је то искористила и попела се на прво место победом над Словенијом (2:1) и има 19 бодова, два више од екипе селектора Златка Далића.
Уколико Хрватска и Русија остваре победе у наредним мечевима против Малте и Кипра, у директном дуелу ће одлучивати о победнику Групе Х.
Русија, дакле, има пол-позицију, а медији у Хрватској су констатовали да би њихов тим могао да се нађе у дуелу са Србијом у баражу.
Индекс се посебно бавио околностима у Групи А где наступа Србија и има бод и утакмицу више у односу на Португалију.
„Србија игра против Азербејџана и победом би осигурала најмање бараж и тако би могла да буде противник Хрватској. Србија у последњем колу гостује у Португалији који би је победом прескочио, уколико нека од тих екипа не киксира до тог дуела“, наводи се.
Србија први корак ка, најмање баражу, треба да начини у уторак од 20.45 у Београду где гостује Азербејџан.
Коментар