РУСИЈА

Јапанско море домаћин руско-кинеским вежбама/видео/

У току су заједничке руско-кинеске војне вежбе „Поморска сарадња 2021“ у Јапанском мору, саопштила је прес служба Источног војног округа Пацифичке флоте.
Sputnik

„У Јапанском мору ће 14-17. октобра бити одржане заједничке руско-кинеске војне вежбе „Поморска сарадња 2021“, наводи се у саопштењу.

Ратна морнарица Русије на вежбама учествује ратним бродовима и пловилима, као што су велики противподморнички брод „Адмирал Пантелејев“, корвете пројекта 20380 „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“ и „Громки“, два миноловца, подморница пројекта 877 „Уст Бољшерецк“, као и ракетни бродови и спасилачки тегљачи.
Кинеска Ратна морнарица на вежбе је извела разараче „Кун мин“ и „Нан чан“, корвете „Бин чжоу“ и „Лу чжоу“, као и дизел подморницу и спасилачки брод.
Саопштено је да ће војници Русије и Кине одржати заједничке тактичке маневре, вежбе за обезбеђење територије од мина, спровешће артиљеријске нападе на циљеве у мору и тражити и блокирати подморнице условног противника у назначеним рејонима.
Заједничке вежбе Русије и Кине први пут су одржане у августу 2005. године. Од 2012. године се сваке године одржавају специјализоване поморске вежбе Морска интеракција чији је циљ јачање борбене готовости Русије и Кине са циљем заједничког суочавања претњама на мору. Током 2020. године вежбе се нису одржале због пандемије вируса корона.
РУСИЈА
Руски морнари први пут користили извиђачке дронове са ракетног брода
Коментар