СПОРТ

Британац одмиче Новаку, преслишао и Димитрова за финале Индијан Велса

Британски тенисер Камерон Нори изборио је пласман у финале Индијан Велса пошто је без већих проблема, у два сета, победио Григора Димитрова – 6:2, 6:4. На путу ка титули састаће се са Николозом Басилашвилијем који је био бољи од Тејлора Фрица 7:6(5), 6:3.
Sputnik
Њему је то чак 46. победа ове сезоне, по чему је неприкосновен. Подсетимо, Британац има две победе више у 2021. години, чак више и од светског броја 1 Новака Ђоковића који је на коти 41.
Норију је за пласман у Мастерс финале у калифорнијској пустињи било потребно сат и 27 минута, а нокаутирао је фаворизованог Бугарина Димитрова који је у Индијан Велсу играо одличан тенис, што потврђује и елиминација другог рекета света Данила Медведева, који је претио да на трону, бар на кратко, замени Новака Ђоковића.
Ипак, због преране елиминације Руса то се неће догодити.
Камерон Нори је фуриозно ушао у меч и са два рана брејка против Димитрова експресно је стигао до предности 4:0, што му је олакшало пут ка освајању првог сета са убедљивих 6:2.
Британац је други сет отворио крађом сервиса и испоставило се да је то сасвим довољно да слави резултатом 6:4 и трасира себи пут у прво финале турнира из серије 1000.
Тамо га у ноћи између недеље и понедељка чека Николоз Басилашвили који је исто у два сета био успешнији од домаћег такмичара Тејлора Фрица.
СПОРТ
Новак одустао, Руси испали – историја у калифорнијској пустињи!
СПОРТ
Надал никад искренији: „Ђоковић је савршен и тенисер без мане“
СПОРТ
Самоуништење Зверева у Америци, шок и за Циципаса
Коментар