ДРУШТВО

„Андреј Стењин“: 14 најбољих фотографија за 2021.

Прво место Међународног конкурса за најбољег фото-репортера „Андреј Стењин“ за 2021. годину су поделиле две фотографије – једна руске фотографкиње Марије Гељман и друга турског фоторепортера Шебнема Кошкуна.
Sputnik
1 / 14

Марија Гељман је прву награду добила за серију фотографија „М+Т“ о љубавном пару који болује од Дауновог синдрома.

2 / 14

Шебнем Кошкун је прву награду добио за фотографију под називом „Нова опасност за подводни свет: Отпад ковида 19“. Према извештају Светског фонда за заштиту дивљих животиња, отпад који је исти као 33.880 пластичних флаша одлази у Медитеранско море сваког минута.

3 / 14

Индијски фотограф Чандан Хани са фотографијом „Раскол“ је освојио прво место у категорији „Главне вести“.

4 / 14

Фотографија „Паркур на рушевинама“ сиријског фотографа Мунебе Тајма победила је у појединачној категорији „Спорт“.

5 / 14

За серију фотографија у категорији „Спорт“ награду је добила Рускиња Дарја Исајева за рад „Домаћа Олимпијада“ о олимпијцима који су прошле године тренирали у кућним условима због поштовања карантина.

6 / 14

Чан Сјуи из Кине добила је награду у категорији „Моја планета“ за појединачну фотографију „Скијама у пролеће“.

7 / 14

За серију фотографија под називом „Инвазија скакаваца на истоку Африке“ награду у категорији „Моја планета“ добио је фотограф из Шпаније Луис Тато.

8 / 14

У појединачној категорији „Главне вестипрво место је заузео фотограф из Индонезије Џошуа Ируанди са фотографијом „Цена човечанства за ковид 19“.

9 / 14

У појединачној категорији „Портрет. Јунак нашег доба“ награду је добио Сергеј Бобиљев за фотографију „Лице нашег времена“.

10 / 14

У категорији „Портрет. Јунак нашег доба“ за серију фотографија награду је добио Шарафат Али за фотографију „Кашмир – спорно наслеђе“.

11 / 14

Девојчица плаче током фотографисања за њен рођендан у граду Закатекас. Четири картела боре се за контролу у истоименој мексичкој покрајини, док мање групе пљачкају и изнуђују новац од обичних Мексиканаца.

12 / 14

Време је за купање: Слонови уживају у води.

13 / 14

Фотографија Рафида Јасара из Бангладеша „Срећни фармер“ добила је посебну оцену жирија у појединачној категорији „Моја планета“, а проглашена је за најбољу на целом конкурсу по гласовима публике на интернету.

14 / 14

Лепота очију.

Коментар