СРБИЈА

Патријарх Порфирије: Ако икоме желимо зло нека буде и нама

Патријарх српски Порфирије поручио је да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели, али да не може да пристане да било ко доводи у питање његов духовни и национални идентитет.
Sputnik
„Ако иком желимо зло нека буде нама. Ако желимо зло муслиманима Бошњацима, нека буде нама. Ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама“, написао је патријарх Порфирије на Инстаграму.
Али, нагласио је српски патријарх, не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми јесмо, наш идентитет, духовни и национални.
„Тек кад знамо ко смо, препознајемо ко је и било ко други. Тек тада ћемо моћи да делимо своје са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружају и тако богатимо једни друге“, навео је патријарх.
Подсетимо, патријарх Порфирије завршио је у недељу дводневну посету Епархији бањалучкој, прву откако је изабран на место поглавара Српске православне цркве.
У манастиру Милошевац код Приједора у недељу је одржана Света архијерејска литургија, коју је служио патријарх Порфирије заједно са епископом бањалучким Јефремом.
РЕГИОН
„Ви сте најбољи доказ да Бог није оставио свој верни народ“: Порука патријарха Порфирија из Бањалуке
Коментар