СПОРТ

Српско вече у Евролиги, Монако разбио „армејце“ из Москве

Данило Анђушић (Монако), Василије Мицић (Ефес) и Филип Петрушев (Ефес) одиграли су одличне утакмице у победама екипа, док је Немања Недовић са Панатинаикос доживео пораз од АСВЕЛ-а.
Sputnik
Кренућемо од сусрета Монака и московског ЦСКА који је припао домаћину. Није се чинило да ће тако бити на почетку утакмице, пошто су гости из Русије имали великих +18 после осам минута игре – 7:25.
Ипак, Кнежеви су успели да се колико-толико врате до полувремена, те је на петнаестоминутној паузи резултат био 39:50.
Трећа четвртина била је одлучујућа. Тада су Париз Ли и Данило Анђушић најавили преокрет, а затим су Брок Мотум, Донта Хол и Мајк Џејмс само наставили у истом ритму.
ЦСКА је углавном тај који убаци противнике у „машину“, али овога пута била је обрнута ситуација, пошто су Московљани потпуно упали у вртлог домаћина и нису успели да се извуку.
Анђушић је одиграо сјајну утакмицу, са 16 поена био је други најбољи стрелац екипе и свакако један од најзаслужнијих за велики преокрет.
Хол је био најефикаснији са 17 поена, на то је додао и десет скокова и на крају је заслужено понео епитет најбољег појединца меча.
Нешто раније утакмицу су завршили Анадолу Ефес и Жалгирис. Актуелни шампион Европе на крилима српског дуа Мицић-Петрушев дошао је до важне победе у елити.
Екипа Ергина Атамана славила је 94:60, а Мицић и Петрушев били су међу најзаслужнијима за победу.
Бивши центар Меге утакмицу је завршио са 14 поена и седам скокова, док је актуелни МВП у првој утакмици по повратку на терен остварио учинак од 11 поена, три скока и четири асистенције.
И, за крај. Немања Недовић и ПАО нису успели да избегну пораз од АСВЕЛ-а, 70:84.
Недовић је утакмицу завршио са осам поена, али и 3/9 из игре, док је госте из Лиона до тријумфа предводио Елие Окобо са 35 поена.
Треба додати да своје вече није имао Сања Маринковић који се није уписао у листу стрелаца (0/5) у поразу Басконије од Зенита.
„Арогантни Американци то не желе да прихвате“ – нова лекција Грега Поповича
„Краљ“ пао у Казању – Руси срушили Реал!
Три месеца у Србији – више него три године у Америци
Коментар