СРБИЈА

Кривокапић у посети Србији: Циљ унапређење односа

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић допутовао је данас у дводневну званичну посету Београду, где је поручио да је циљ његовог доласка унапређење сарадње са Србијом.
Sputnik
Кривокапић је по доласку положио венац на спомен плочу убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу у дворишту зграде Владе у Немањиној 11.
"Желимо да оно што имамо, у сваком смислу буде боље, да наша историјска и породична повезаност и испреплетеност дођу до изражаја за унапређење те сарадње", рекао је Кривокапић, који је венац положио у присуству премијерке Србије Ане Брнабић.
Говорећи о ситуацији у Црној Гори, Кривокапић је рекао да жели да народ у његовој земљи заборави прошлост и да се окрене будућности.
"Осећам да има људи који имају ту визију, али некако сплет околности није дозволио да се та визија, која треба да буде доминантна у Црној Гори, оствари. Да заборавимо прошлост и да се окренемо будућности, да будућност буде посао сваког нашег деловања и на тај начин ћемо оставити печат који ће бити трајан. Да нико не страда на обављању свог радног задатка било он новинар, политичар или било ко други. Да слободарска мисао и демократски искорак у Црној Гори превлада у свакодневном животу, што нажалост, није тако", рекао је Кривокапић.
На питање новинара да ли ће се сагласити са предлогом о новој влади у Подгорици, Кривокапић је одговорио да ће се сагласити са сваком одлуком скупштинске већине у црногорском парламенту.
Премијер Црне Горе сутра са председником Србије Александром Вучићем, затим са премијерком Аном Брнабић, са којом ће се након састанка обратити медијима, а разговараће и са председником парламента Ивицом Дачићем.
Кривокапића је данас на београдском аеродрому дочекао потпредседник владе и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, а вест о свом доласку у Београд црногорски премијер је објавио и на Твитеру.
Коментар