СПОРТ

Судар титана припао Ситију, Милан шокирао Атлетико Мадрид /видео/

Фудбалери Манчестер ситија победили су Пари Сен Жермен 2:1, док је Милан изненадио Атлетико Мадрид 1:0, у петом колу групне фазе Лиге шампиона.
Sputnik

Лига шампиона, среда, пето коло:

Бешикташ – Ајакс 1:2 (1:0)
Интер – Шахтјор 2:0 (0:0)
Атлетико Мадрид – Милан 0:1 (0:0)
Клуб Бриж – Лајпциг 0:5 (0:4)
Ливерпул – Порто 2:0 (0:0)
Манчестер сити ˜– Пари Сен Жермен 2:1 (0:0)
Шериф Тираспољ – Реал Мадрид 0:3 (0:2)
Спортинг Лисабон – Борусија Дортмунд 3:1 (2:0)
Среда нам је донела неколико сјајних дуела у којима смо добили неочекиване резултате. Најзанљивије било је у Манчестеру где је Сити после преокрета успео да победи Пари Сен Жермен, док је Милан направио изненађење победивши Атлетико Мадрид.

Манчестер сити – ПСЖ

На стадиону „Етихад“ очекивао се спектакуларан дуел и, иако није било кише голова, играо се добар фудбал.
У првом полувремену није било голова, али је на стадиону постојала само једна екипа – Сити. Екипа Пепа Гвардиоле доминирала је у првом периоду, али одбрана Парижана била је на изузетном нивоу и мреже су мировале.
Имао је и ПСЖ неколико добрих контранапада, али су већину времена фудбалери клуба из Париза углавном проводили времена на својој половини.
Друго полувремена кренуло је лоше за домаћина. У 50. минуту Килијан Мбапе нашао се на правом месту и ударцем кроз ноге савладао је Едерсона.
Очекивао се одговор Ситија и уследио је у 63. минуту. После сјајне акције лопта је стигла до Стерлинга који је само „ћушнуо“ лопту у мрежу противника.
Габриел Жезус, који је ушао у 54. минуту, асистирао је Стерлингу, а затим је и сâм постигао гол 76. минуту. Све голове погледајте на линку испод.

Атлетико Мадрид – Милан 0:1 (0:0)

На стадиону „Ванда Метрополитано“ очекивано је виђен тврд фудбал, међутим, претпостављало се да такви услови више одговарају домаћину.
Ипак, сценарио је био другачији и Милан је био тај који је у завршници утакмице постигао победоносни гол, чиме је екипе Стефана Пиолија остала у трци за пролеће у Европи.
Једини стрелац на утакмици био је Месиас у 87. минуту. Кеси је послао сјајну лопту, а овај је главом проследио лопту иза леђа Јана Облака.
Милан је са ова три бода дошао до укупно четири, колико има и Атлетико Мадрид, док је Порто други са бодом више.
Погледајте све табеле.
Москва „прогутала“ Наполи – али то није оно што је обележило утакмицу /видео/
„Босански дијамант“ сија у 36. години, Тадић и Ајакс перфектни и после петог кола /видео/
Коментар