РУСИЈА

Молдавија добила још 48 сати да плати "Гаспрому" за гас

Влада Молдавије се обавезала да у петак исплатити дуг за гас (исплата је требала да буде још у понедељак), "Гаспром" је као изузетак пристао на овај захтев, саопштио је званични представник концерна Сергеј Купријанов.
Sputnik

"Влада Молдавије је затражила од "Гаспрома" да од данас не прекида испоруке гаса. Истовремено, молдавска страна је у потпуности признала да је "Гаспром" у праву и обавезала се да у потпуности измири дуг 26. новембра", рекао је он.

"Гаспром је као изузетак, показујући добру вољу и разумевање за тешку ситуацију у којој се могу наћи грађани Молдавије, пристао на ову молбу. При том, Гаспром очекује да Молдавија у будућности у потпуности измирује своје обавезе и плаћа у року текуће обавезе. Уговорене обавезе морају бити измирене", додао је Купријанов.
Компанија „Гаспром“ обавестила је у понедељак Молдавију да може прекинути испоруке гаса у року од 48 сати због неплаћања по важећем уговору. Са своје стране, директор компаније „Молдовагаз“ Вадим Чебан саопштио је да је затражио од владе зајам за отплату дуга „Гаспрому“ у висини од 74 милиона долара.
РУСИЈА
Рок истиче данас, а Кишињев није измирио дуговања: Да ли ће „Гаспром“ заврнути гас Молдавији
Коментар