СРБИЈА

Одржан протест против закона о експропријацији и „Рио Тинта“ /фото/

Грађани незадовољни предложеним законима о референдуму и о експропријацији и најављеним доласком „Рио Тинта“ у Србију одржали су вечерас протест испред зграде Председништва у центру Београда где су у улици Краља Милана блокирали саобраћај.
Sputnik
Окупљенима је прво приказана спорна реклама против „Рио Тинта“ уз поруку да Србија није на продају.
Окупљенима се обратио Саво Манојловић из иницијативе Крени промени и поручио да ће се људи солидарисати са грађанима Јадра и запретио да ће ако се донесу спорни закони блокирати аутопутеве у Србији на сат времена.
Еколошки протест против „Рио Тинта“
Како је поновио, законом о експропријацији ће људима моћи да се узимају земља и куће и да ће први на удари бити људи из Јадра, али да ће бити погођени сви који се буду нашли на путу грабежљивим компанијама .
Навео је да није тачно да је „Рио Тинто“ купио у Јадру земље колико му треба јер је, како је рекао, од неопходних 600 хектара купљено само 140.
Еколошки протест против „Рио Тинта“
Глумица Јелена Ступљанин рекла је да се свуда у свету чува природа а код нас изгледа хоће да се уништи.
Божо Прелевић из Скупштине слободне Србије је истакао да ће закон о експропријацији и референдуму омогућити колонизацију Србије за рачун крупног капитала.
После једноипочасовног протеста испред Председништва окупљени су одржали протестну шетњу током које су прошли поред Трга Републике, РТС и завршили је испред зграде владе.
ДРУШТВО
Протест испред РТС-а због „Рио Тинта“
Коментар