РУСИЈА

Руска лекарка открива који је најкориснији млечни производ

Најкориснији ферментисани млечни производ је кефир, изјавила је нутрициониста Александра Лапина.
Sputnik
Како је објаснила, кефир садржи протеине, масти и микроелементе, благотворно делује на кардиоваскуларни и нервни систем, а служи и као извор калцијума.
„Лако може да утоли глад и побољша метаболизам. Позитивно делује на црева, помаже код надимања, убрзава метаболизам, уклања токсине из организма“, додала је Лапина.
Нутрициониста је подсетила да жене најчешће уносе кефир док су на дијети, а јкористе га и за прављење маске за лице и косу.
„Ради благотворног дејства на наше здравље, кефир треба пити сваки дан“, закључила је Лапина.
РУСИЈА
Руски доктор: Какве проблеме у организму може да направи млеко
Коментар