СПОРТ

Краљ доминирао у првом окршају након што је Стјуарт јурио да га бије /видео/

Амерички кошаркаш Леброн Џејмс пре око недељу дана раскрварио је центра Детроита Ајзеу Стјуарта, који је зато одлучио да покуша да пребије популарног Краља. Од тога није било ништа, а у наредном окршају Пистонса и Лејкерса доминирао је Џејмс.
Sputnik
Лејкерси су у првом овосезонском дуелу две екипе славили са пет поена разлике, а сада је било четири у Ел-Еју – 110:106.
Иако се очекивала доста убедљивија победа екипе за коју поред Џејмса играју и Ентони Дејвис и Расел Вестбрук, питање победника решено је у последњим минутима, јер су Пистонси успели да надокнаде 11 поена разлике.
Главну реч водио је управо Џејмс, који је меч завршио са 33 поена (12/20 из игре), пет скокова и девет асистенција, док је главни актер прошлог меча Ајзеа Стјуарт убацио само пет поена, уз шест ухваћених лопти.
Вреди поменути да у овом дуелу није било ескалације сукоба између Стјуарта и Џејмса и да је све углавном завршавано током игре, за разлику од претходног окршаја када је Леброн лактом раскрварио Стјуарта, након чега је уследила јурањава по терену.
Краљу су у победи највише помогли поменути Вестбрук, који је имао 25 поена, шест скокова и девет асистенција, и Дејвис, који је заврши оса 24 поена и десет ухваћених лопти.
На другој страни Џереми Грент је убацио 32 поена, Френк Џексон је имао 17, а 15 уз 11 скокова је забележио први пик са овогодишњег драфта Кејд Канингхем.
СПОРТ
Амерички двоструки аршини: Жртви дупло већа казна него кривцу, а кривац – као Јокић /видео/
Нова епизода драме – Американац прети Јокићима: „Боље би им било...“
Калифорнијска катастрофа којој нема краја – сви прсти су уперени у Србина
Син Звездине легенде полако постаје ноћна мора америчких звезда
Коментар