СПОРТ

Ђоковић поново „на мети“ АТП, навијачи бесни; Новак: „Не чуди ме и не изненађује ме“

Српски тенисер Новак Ђоковић прокоментарисао је одлуку Асоцијације тениских професионалаца (АТП) да га не сврста у најужи избор за фер-плеј играча године.
Sputnik
АТП је у току Дејвис купа објавио листе за све награде које додељује на крају године, а Ђоковић није био на списку за фер-плеј награду Стефан Едберг.
Ова година није била прва да је АТП потпуно игнорисао Ђоковића, према многима највећег фер-плеј играча свих времена, пошто српски тенисер никада није освојио ову награду.

„Не чуди ме и не изненађује ме уопште то што нисам међу номинованима, искрено. То је све што могу да кажем“, јасан је био Ђоковић.

У најужи избор ове године упали су Рафаел Надал, Френсис Тијафо, Каспер Руд и Феликс Оже-Алијасим.
Навијачи су на друштвеним мрежама, где су номинације објављене, одмах напали АТП и критиковали ту организацију због опхођења према најбољем тенисеру света.
Веома сам изненађен што Новак Ђоковић није на овом списку, узимајући у обзир екстремни притисак под којим је био целе ове године док се борио за календарски слем. Сигурно је због тога заслужио барем номинацију, зар не? Много примера било је и у његовим мечевима. Мени је ово заиста чудно. Новак је поклонио противницима више поена него практично било ко током своје каријере...“, написао је бивши британски тенисер Марк Печи.
То какав је спортиста Новак је још једном показао када је Србија испала са Дејвис купа од Хрватске, пошто је одмах отишао, поздравио се и честитао противницима и на клупи селекције.
СПОРТ
Србија је изгубила, а онда је Новак одушевио Хрвате – „најбољи је на свету“ /фото, видео/
Новакова навијачица која се на Твитеру потписује као Џејн је била једна од многих који нису могли да верују да српски тенисер није међу номинованима.
Због тога је направила низ у којем је набројала само неке од бројних фер-плеј момената Ђоковића из ове сезоне.
СПОРТ
Навикли смо да Новака не цене, али – како је Надал доспео међу кандидате за награду?
СПОРТ
Италијан је био упоран, али се Новак није дао: Бићете информисани – срећан Божић
Коментар