Др Гери Ворен, главни истраживач престижне америчке компаније САИЦ у свом раду “Унос јода за смањење преноса Цовида-19 и смртности од Цовида-19” објављеном у публикацији “Рисрч гејт” , указао је да дневни унос максимално препоручених количина јода доводи до апоптозе- ћелијске смрти ћелија заражених вирусом, спречавајући његово даље ширење.
На овај начин можемо да заштитимо себе једноставно повећавањем дневног уноса јода на 30 мцг / кг у складу са препорукама Светске здравствене организације.
Сада је најважније водити рачуна о здрављу, здраво се хранити, ојачати имунитет и спречити поновно ширење вируса вакцинацијом, преноси портал Дневна доза лепог.
Такође, ако вам никако не полази за руком да се изборите са вишком килограма, ако се често ујутро будите исцрпљени, а током дана сте без разлога нервозни, ако имате проблема са памћењем и концентрацијом, ваш тен је изгубио свежину, а коса је сува и опада, вероватно вам недостаје јод.
Ендокринолози указују да низак ниво јода може успорити метаболизам. Храна се тада складишти као масноћа, што доводи до гојења.