„Резултати анализе Института за хемију, технологију и металургију показали су да су количине бора у свим посматраним узорцима воде веће од 10 до 100 пута. Граничне вредности овог елемента у пијаћој води по стандардима ЕУ су 1.500 микрограма по литру, а у бунарској води Драгана Тадића у Шушеоки измерена концентрација бора износи 7.322 микрограма. У узорку воде узете из баре поред бушотине број 22 у Лукавцу, концентрација бора је 107.900 микрограма по литру. Према усвојеним стандардима, вода у природи која се класира у воду прве категорије не сме имати концентрацију бора већу од 300 микрограма, а вода најлошијег квалитета, пете категорије, има концентрацију овог елемента преко 2.500 микрограма по литру, па се воде које припадају овој класи не могу се користити ни у једну сврху“, стоји у извештају Института за хемију, технологију и металургију, преноси Блиц бизнис.