РЕГИОН

Јако смо близу, следеће године истраживање гаса: Црногорски министар о нафти у Јадрану

Веома смо оптимистични када је реч о истраживању нафте у црногорском подморју, рекао је црногорски министар капиталних инвестиција, наводећи да је концесионар веома близу резервоару.
Sputnik
„Могу да поделим веома извесне оптимистичне прогнозе, јако смо близу резервоару и сви параметри, везано за температуру и притисак дају нам за право да будемо оптимисти“, рекао је Бојанић представљајући резултате Министарства капиталних инвестиција.
Најавио је да се врло брзо очекује и увођење концесионара за истраживање гаса у црногорском подморју.
„Посао ће радити реномирана компанија која ће у истраживање гаса вероватно кренути одмах иза Нове године“, поручио је Бојанић, пренели су црногорски медији.
Конзорцијум компанија „Ени“ и „Новатек“ почео је у марту прво истражно бушење нафте у црногорском подморју.
Бојанић је недавно рекао да је извесно је да у црногорском подморју има нафте, а најкасније до краја ове године знаће се у којим количинама и колико је то економски исплативо.
Раније је било најављено да ће прве информације о налазишту нафте у Јадрану бити познате у септембру или новембру, међутим, како је рекао министар капиталних инвестиција, до померања рокова дошло је због формације која је тражила додатно обезбеђење.
ЕКОНОМИЈА
Црна Гора би од нафте могла да заради десет пута више него од туризма
ЕКОНОМИЈА
Црна Гора у потрази за нафтом направила најдубљу бушотину на Јадрану
Коментар