СПОРТ

Левандовског „разнела“ додела Златне лопте: Његове речи су празне

Лионел Меси добио је Златну лопту за најбољег играча у протеклој сезони, али Роберт Левандовски, његов највећи конкурент за награду, није крио незадовољство одлуком.
Sputnik
Роберту Левандовском, једном од главних фаворита за награду Златна лопта за најбољег играча још једном је тај трофеј измакао из руку, а отишао код Лионела Месија.
Левандовски је својим заслугама још претходне сезоне завршио награду, али Франс фудбал није одржао доделу, па се очекивало да ће Пољак бити проглашен за најбољег ове године.
Међутим, Лео Меси победио је у трци, а у рукама Левандовског завршила је утешна награда за најбољег стрелца чиме прослављени фудбалер није задовољан.
„Био сам јако тужан што нисам победио, нема разлога да то кријем. Био сам тако близу такмичећи се са Месијем за трофеј. То само показује колики сам ниво достигао. Ценим Месија, све што је остварио у каријери. Али, разнело ме то што нисам победио, драго ми је што те недеље нисам играо за Бајерн“, искрен је био Левандовски.
Током доделе Меси је истакао да је Левандовски заслужио признање за 2020. годину, али Пољак не верује у речи аса Пари Сен Жермена.
„Његове речи би ми значиле када бих осећао да су искрене, а овако су празне“, не крије Левандовски.
Током претходне сезоне Роберт Левандовски је на 44 утакмице постигао 47 голова и био је убедљиво најбољи стрелац у Бундеслиги, Лиги шампиона и Купу Немачке.
На додели Златне лопте за 2021. годину Меси је имао 613 гласова, док га је Левандовски пратио са 580.
СПОРТ
Ко је млади Ханибал и зашто га пореде са Модрићем?
СПОРТ
Слика из Русије је обишла свет – фудбалери великог срца /видео/
СПОРТ
Немачку потреса скандал због судије који је оштетио Србију у Русији /видео/
Коментар