СПОРТ

УЕФА упала у сопствену замку – да ли ће Енглези бити колатерална штета?

Одложена утакмица између Тотенхема и Рена неће моћи да буде одиграна према одлуци Европске куће фудбала (УЕФА) јер нема слободних термина за тај меч.
Sputnik
После најновије одлуке УЕФА на помолу је велики фудбалски скандал, а могао би да испашта Тотенхем који би потенцијално завршио учешће у Лиги конференција.
Све је почело одлуком да се меч Тотенхема и Рена одложи, наиме због короне у енглеском тиму.
У Тотенхему је осам фудбалера било заражено вирусом, а уз то и пет чланова стручног штаба због чега су желели да одложе меч.
Прва информација била је да нема одлагања јер постоји правило да уколико тим има 13 здравих играча и једног голмана мора на терен. Водећи се тиме, фудбалери Рена допутовали су у Лондон.
Затим, прича добија заплет јер након састанка у среду увече, ноћ уочи утакмице, УЕФА доноси одлуку да се утакмица ипак одложи, због чега Енглези ликују, а Французи дижу буру.
Након одлагања, УЕФА доноси одлуку да у распореду нема места да се тај меч одигра и да ће о резултату одлучити дисциплинско веће.
Рен је обезбедио прво место у групи и фудбалери тог клуба нису желели да у згуснутом распореду играју одложену утакмицу.
За друго место у групи Тотенхем се бори са Витесеом који је савладао Муру у последњем мечу, а сада се испоставља да би Енглезима могао да дође крај у Лиги конференција.

Сценарио је следећи:

Тотенхему је за друго место и пролаз у нокаут фазу трећег такмичења по рангу потребна победа против Рена резултатом 1:0, али с обзиром да се меч неће играти дисциплинско веће одлучиће резултат.
Енглеском тиму не иде у прилог то што су фудбалери Рена увелико стигли у Лондон када су сазнали да нису ни морали да пакују кофере јер неће играти, па је тешко да би расплет могла да буде одлука о победи Тотенхема.
Одлука већа могла би да избаци славни енглески клуб у групној фази Лиге конференција што би био невероватан неуспех.
Са друге стране уколико им се доделе три бода, готово је сигурно да ће се Рен бунити.
СПОРТ
Украјинац који је понизио Србију пролази кроз кошмар
СПОРТ
Србин наставља јуриш ка рушењу рекорда – Роналдо је следећи!
СПОРТ
Звезди великан гледа у леђа – статус о ком је сањала на дохват руке /фото/
Коментар