СВЕТ

Пољски војник повређен на граници са Белорусијом

Пољски војник је повређен током напада на границу илегалних миграната из Белорусије, саопштила је Погранична служба Пољске.
Sputnik

„Данас је на делу пољско-белоруске границе у подручју Черемши група од 55 агресивно расположених лица напала границу. Један пољски војник је био погођен каменом у лице. Одмах му је пружена помоћ“, наводи се у саопштењу.

Портпарола Пограничне службе Ана Михаљска је саопштила да је група миграната успела да пређе границу.
„Након тога су сви били ухапшени и враћени на границу“, рекла је она.
Михаљска је додала да је протеклог дана у Пољској било ухапшено седам миграната – држављана Ирака који су допутовали у Пољску из Литваније.
Мигрантска криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се од почетка године упутили мигранти, заоштрила се 8. новембра. Неколико хиљада миграната дошло је до белоруско-пољске границе и не напушта пограничну зону. Неки од њих покушали су да уђу у Пољску разбијајући ограду од бодљикаве жице. Земље Европске уније оптужују Минск за намерну ескалацију кризе и позивају на увођење санкција. Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да су за ову ситуацију криве саме западне земље, због чијих дејстава људи беже од рата.
Коментар