СВЕТ

Делови Калифорније под снегом /фото/

Делови Калифорније имају бели Божић, пошто су снежне падавине забележене на планинама широм ове америчке савезне државе.
Sputnik
У другим областима Калифорније, Божић је влажан и кишовит, јер се олује настављају, узрокујући бујичне поплаве и евакуацију становништва у неким областима током празничног периода.
Последице снежних наноса
Званичници Универзитета у Калифорнији питају се да ли ће недавне снежне падавине на планинском превоју Донер Пас у Сијера Невади оборити најснежнији децембарски рекорд од 4,6 метара постављен 1970. године, а до сада је овог месеца забележено најмање три метра, док се према писању “Меркјури њуза”, очекује још више падавина у наредна 72 сата, наводи АП.
Чишћење снега после обилних падавина
У области Лос Анђелеса ће вероватно до средине недеље падати киша и снег на планинама следеће недеље, према Националној метеоролошкој служби, са температурама знатно испод нормале.
Јака мећава атипична за овај део Америке
Због предвиђања метеоролога за пацифички северозапад, према којима се очекују ниске температуре са снегом и ледом на неким местима, град Сијетл је одлучио да отвори склоништа, док су гувернер Орегона и град Портланд прогласили ванредно стање.
Снег у планинском појасу Калифорније
Градски челници Сијетла саопштили су у четвртак да ће град отворити два вечерња склоништа за погођене тешким временским условима, почевши од данас па најмање до среде, пренео је Танјуг.
Коментар